2018

Beste rallyvrienden,

Hij is gereden, de 10e Hoefslagrally! Dit jaar ging de route westwaarts: door onbekende polders en uiterwaarden, over nooit bereden dijken en langs plaatsen waar niemand ooit van gehoord had. Wie heeft ooit gehoord van het plaatsje Uitweg? Welnu, tussen Uitweg en de eerste uitspanning waar de barista Italiaanse koffie combineerde met Hollandse lekkernij, daar werden de meeste punten verloren.

De mannen van Novus Leo hadden er geen gemakkelijke rally van gemaakt, dit jaar. De groenste stukken van het Groene Hart werden doorkruist, plotseling onderbroken door de verlaten asfaltfabriek van Gouda, een mooie lunchplek voor de ware petrolhead. De licht verbaasde rijders wisten de Gazpacho, de Poké Bowl en de zalm met lamsoren van de Ofir vuurschaal moeiteloos te verorberen, om in de middag nog eens getest te worden op een militair terrein bij Hilversum. De uitslag was dan ook niet helemaal wat eenieder er van verwacht had: gedoodverfde winnaars en vanzelfsprekende verliezers moesten na afloop van de rally lang zoeken naar hun posities op de lijst, die niet zelden veel hoger of lager in de lijst stond dan verwacht.

Terug in Bosch en Duin kon eenieder zich ontspannen en laten verwennen door de brigade van De Hoefslag, en werd door veilingmeester Willem Berdenis van Berlekom een spannende en hilarische sfeer gecreëerd bij de verkoop-bij-opbod van een reeks veilingitems. Uiteindelijk kon er een cheque van liefst € 25.000,- worden overhandigd aan de Stichting Papageno, het goede doel van de rally in 2018.

De uitslag van de sportklasse:
1. André de Groot & Gonny Vijn
2. Frank Pauli & Mathijs Pauli
3. Marie-Jose Hermans & Jeroen Pepplinkhuizen

De uitslag van de tourklasse:
1. Ingmar Verbeek & Ruud Kruip
2. Martijn Kruiswijk & Aldebert Wiersinga
3. Claudia Ogilvie & Donald Ogilvie

De prijs voor de mooiste auto van de rally werd door taxateur André Pisa uitgereikt aan de rode Porsche 911 van equipe 15, die buitengewoon goed was gerestaureerd, met veel respect voor period details. De pechprijs kwam toe aan Elvire Degenaar en Barend-Jan Niermeij, die hun vooroorlogse Austin reeds vroeg in de rally zagen stranden.

De volledige uitslag en uitwerkingen van de rally zijn hier te vinden:
Uitslag
Uitwerkingen Tourklasse
Uitwerkingen Sportklasse

De foto’s treft u via de link https://myalbum.com/album/aY7ejMLDtC00.
Stichting de Hoefslagrally doet er alles aan uw privacy te beschermen. 

Sponsoren 2024
Actief ondersteund door
rotary.fw